Startside ] 7_dage_gamle.htm ] 3_uger_gamle.htm ] 6_uger_gamle.htm ]

 

 

Hvalpe
Kennel Fru Hansens Engelske Springer Spaniels    

 

 

 

Se billederne - Hvalpene er 3 uger gamle

 

Vi har fredag d. 26. Januar 2018 fået hvalpe efter LP1 - Bobwhites Summerbreeze (Nella) og Aint Going Down Avendesora Poland
Vi er stolte over at eje begge disse dejlige hunde, og glæder os til at følge de små
Kuldet er på 9 hvalpe, og de fordeler sig således:

6 Hanner:
3 Sort/Hvid
1 Sort/Hvid/Tan
1 Brun/Hvid/Tan
1 Brun/Hvid

3 Tæver:
1 Brun/Hvid
1 Sort/Hvid
1 Sort/Hvid/Tan


 

VI ER HELDIGE
For vi opdrætter:

”Verdens bedste hund”
”Den bedste hund vi har haft”
”Mors dreng"
"Fars pige"
osv.

 
Hvalp fra Fru Hansen

Nogle syntes vist at Fru Hansen er lidt skrap! Og ja, vi sælger altså ikke til hvem som helst – det er jo et lille levende væsen. Og selvom det er hårdt arbejde med sådan et kuld hvalpe på 7-9 stykker er det værste at skulle af med dem!
 

Vi forventer:

 •  At hvalpen/hunden ikke skal være alene hjemme mere end max. 5-6 timer pr. dag.
   

 •  At hunden den resterende tid er sammen med Jer og er tilbudt en i øvrigt meningsfuldt tilværelse = samvær med flokken (det er Jer), motion & træning
   

 •  At I inden købet har gjort Jer klart hvad racen har af behov – herunder motion og pelspleje, temperament m.m.
   

 • At det er en for familien fælles og gennemtænkt beslutning
   

 • At hunden skal ”bruges til noget” – og her i tænker vi ikke på pynt i sofaen og bestemt ikke som legetøj for børn.

Vi tilbyder:

 •  Besøg og orientering inden valg af race, køn m.m.

 •  Velprægede hvalpe, opvokset med deres hunde- og menneskefamilie i vor stue og have.

 •  Hvalpe der har været med ude at køre i bil, hørt skud på skydebanen, har været præsenteret for forskellige former for vildt og en masse forskellige andre lyde, indtryk, børn m.m.

 •  Næsten helt renlige hvalpe, når de flytter ud i deres nye hjem

 •  Hvalpepakke med foder til den første tid m.m.

 •  Hvalpene har DKK-stambog, er chipset, har fået 3x ormekur & er dyrlægekontrolleret ved fødslen og igen sammen med 1. vaccination inden de flytter herfra 

 •  DKK købsaftale med reklamationsret/garanti, tilbagekøbsklausul m.m

 •  Hvalpene vil tidligst være til afhentning ved 8 uger, men vi venter hellere til de er 10 uger – eller i øvrigt ifølge aftale.

 •   Hvalpemappe med masser af information om pasning, træning/motivation, råd om sakse til trimning, forsikring m.m.

Når vi får parret et tæve ligger der mange timers planlægning bag. Vi kender naturligvis vores egen tæves linier, og det er vigtigt at vi finder en god hanhund som matcher. Hundene vi benytter, skal være avlsgodkendt for at de kan få en DKK-stamtavle. Dvs. de skal være udstillingspræmieret med min. en 2. præmie, de skal være HD-fotograferet (vi bruger A eller B hofter) og med et højt indeks. De skal derudover være øjenlyste for arvelige sygdomme. Desuden stiller vi selv krav om, at de skal være DNA-testet frie (eller efter DNA-testede forældre) for fucosidosis, at temperamentet skal være i orden (glade, livlige, lærenemme, uden tegn på aggressivitet) og at de skal have evne og vilje til at arbejde med og for deres flokledere = os mennesker.

 

Drægtigheden bliver fuldt nøje, og allerede inden vi parrer tæven, er vi startet med at give hvalpefoder, for at hjælpe tæve og hvalpe i denne vigtige periode.

Når tiden sig nærmer gøres hvalpekassen klar – og så venter vi utålmodigt.

De første uger af hvalpenes levetid bor de på vores gæsteværelse, hvor der er fred og ro. De vejes dagligt (ca. kl. 17.00) og deres udvikling følges nøje.

Senere flytter de med hvalpekasse ind i kravlegården som monteres i vores stue. OG SNART ER FREDEN FORBI. 

 

Herefter går det slag-i-slag: skifte aviser, lege, spise, skifte aviser, sove, spise, skifte aviser osv. Når hvalpene er 4-5 uger kommer de ud i haven i solen. Snart indgår beskæring af havens planter, lettere entreprenør-arbejde m.m. også i deres daglige gøremål. Til gengæld får de oftest forbløffende hurtig en forståelse af, at i stedet for at besvære mad-mor med al den skiftende aviser, kunne man besørge udenfor!

Ind imellem er der besøg af naboen, genboen m.m. som har mennesker i alle størrelser og aldre, man er med i bilen ud på skydebanen, møder andre hunde osv.

Og så er det pludselig tid ………….. der kommer ekstra små tæpper i hvalpekassen, for at de skal dufte af ”hjemme”, når det er blevet et helt andet og nyt sted.  Nu trænger hvalpene også til at se mere og andet end de meget faste og trygge rammer her. Selv om vi gør, hvad vi kan, ER der så mange nye ting, og man kan sagtens blive lidt utryg og forbløffet ved mødet med den første cykel, skraldespand osv.

Vi håber – og nå ja: forventer – at holde en god kontakt og få Jeres tilbagemeldinger og gerne besøg og deltagelse i hvalpemotivationen. For uden denne tilbagemelding har vi ikke en chance for at vurdere vores avlsarbejde.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Startside ] Historiske kuld ] Kuld Januar 2018 ]